"Onko se painokelpoista
Tai laulun arvoista"
Herra Ylppö & Ihmiset - Pojat ei tanssiTai laulun arvoista"
Kuva: Like |
Kannessa Herra Ylppö katsoo totuttuun tapaan vakavana ja pitää sylissään kiliä, taustalla ruskea puuseinä syineen. En tiedä mitä kuvalla tahdotaan viestittää, (ehkäpä suomalaisuutta?) mutta ymmärrän, miksi Ylppö on saanut oman kirjan. Sillä on helvetisti asiaa ja näkemyksiä, ja se on koko ajan menossa. Teppo Vapauden teksti avaa muusikon elämää hyvin monipuolisesti; Ylpön perhetaustaa, kouluaikoja, ensimmäisiä musiikillisia vaikuttajia, ihastuksia ja rakkauksia, bändiaikoja ja soolouraa, todellista rock´n roll- lifestyleä.
Mulle lukijana tuli lähes vuoristoratamainen olo tästä kaikesta sisällöstä (tietämättä oikeasti, millaista kyytiä ko. vempaimessa saa). Kirjan niin sanottu punainen lanka on mielestäni aikajana, jonka Vapaus on matkannut Ylpön seurassa. Jokainen miljöö muistuttaa Ylppöä elämän käännekohdista ja muista vaikuttavista tekijöistä. Ja vaikka en tunne miehen koko musiikillista tuotantoa, jokainen tarina on mielestäni kiehtova. Siitä syystä lainasinkin kirjan alunperin: halusin tietää, millä tavalla Herra Ylppö on kokenut elämänsä suomalaisena rock-persoonana.
Viimeisintä Herra Ylppö & Ihmiset- levyä eli Mies & nainen oon kuunnellut todella paljon. Se on ollut oikein tehokuuntelussa Spotifyssä, niin että välillä oon unohtanut kuunnella muuta.
Kuten oon varmasti aiemminkin todennut, arvostan kotimaista lyriikkaa ja mua kiinnostaa erilaiset tavat kertoa tarinoita biiseissä. Se miten rock muokkaa äidinkieltä (esim Maija laulaa "mä panen stereot lujempaa" biisissä Satumaa-tango). Joten tähän rokkikukkoon ja todellisesta elämästään paljon vaikutteita saatuihin biiseihinsä on pakkokin tutustua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!