Aineksista
Mie sain makeanhimoissani idean ruveta leipomaan keksejä. Sovelsin VEGE!-kirjan loppupuolella olevaa suklaakeksireseptiä: meillä ei ollut kaapissa fariini- eikä vaniljasokeria, joten täytyi käyttää pelkästään tavallista sokeria, ja suklaahippujen ja pähkinärouheen sijaan käytin Cocovi-merkkistä kaakaojauhetta (ei lisättyä sokeria).Reseptin mukaan taikinaan tulisi 2 isoa kananmunaa, mutta tein kananmunankorviketta: 1tl jauhetta + 2tl vettä= 1 muna.
Jos ihmettelette, miltä tää valkoinen seos näyttää mun silmiin, niin sanoisin, että kovaksi vatkatulta valkuaiselta.
Let's bake!
Ainesosat sekaisin sähkövatkaimella.
Hannan avustuksella taikinasta tuli hieno...
...ja helposti käsiteltävä. Ripottelimme koristeeksi nonparelleja.
Meidän kaasu-uunissa paistaessa sopii arvailla oikeaa lämpötilaa, sillä asteikko on 1-8.
Keksit olivat uunissa n. 10 min. Kunhan malttoi antaa jäähtyä, niistä tuli suht rapeita. Rasvaisiahan nämä ovat, mutta eikös kotona tehdyt yleensä ole? Makua on mukavasti aidon suklaan ansiosta. :) Näin on makeanhimo selätetty.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!