Hae tästä blogista

9.8.2016

Uuden reseptin kimpussa

Huh, kuinka innoissaan voikaan ihminen olla keittokirjasta. Tarkoitan juurikin viimeksi mainostamaani VEGE!:ä, jonka reseptin toteutin jo tänään: pastaa sisilialaiseen tapaan.

Päivän ostoslista.

Resepti kuulosti helpolta, mutta sen hankalan kuuloisen juuston sijaan käytimme Hannan kanssa hyväksi havaittua fetajuustoa. Kokonaan käyttämättä jäi yksi mauste, jota meidän maustekaapissa ei näe muutenkaan.

Ei muuta kun kattilaan keitinvettä porisemaan. Meidän pastapussissa oli kolmen värisiä fusilleja, eli ne antoivat makua jo itsessään. Viereisellä hellalla lämpeni pannu, jossa valmistui kastike mausteista, öljystä, valkosipulista, sipulista sekä tuoreista tomaateista. Kaadoimme fetakuutioita kastikkeen joukkoon, ja viimeisenä vaiheena yhdistimme kastikkeen pastan kanssa. Ei mennyt kauankaan jännän kotiruuan kokkailussa. Tätä reseptiä oli helppo tulkita.

Kahdestaan tehdessä ei tarvitse kokea kiirettä siksi, ettei kädet riittäisikään samanaikaisesti niin pilkkomiseen kuin hämmentämiseen.

Ennen lopullista arviotani maistelin ruokaa ajatuksella. Niinhän siinä kävi, että ennakkoluulo vastasi todellisuutta: tosi hyvää! Selkeitä makuja, pasta al dente, nautin.
Fiilistelen todella yhdessä kokkaamista ja rauhassa syömistä pöydän ääressä. Olikin kova nälkä. Meidän sapuskasta riittää vielä annokset huomisellekin, koska täyttäväähän tuo on.

Hyvää ruokahalua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!